Site Logotype

Huidzorg Bij Kanker

“Blijf niet lopen met huidklachten. Bij de IK SKIN – MEDICAL SKINCARE SPECIALIST ben je altijd welkom!”

  • Medikal Collection & IK Medical Skincare Specialist

De meeste mensen realiseren zich niet dat tijdens zware lichamelijke ziektes (zoals bijvoorbeeld kanker) er problemen kunnen optreden met de huid. Je bent niet de enige. Wij vinden dat huidzorg bij bijvoorbeeld kanker een onderwerp is dat tot nu toe niet de aandacht heeft gekregen die het nodig heeft. Daarom willen we hier bij Hola Hermosa zeker voor deze groep mensen klaar staan.

Sinds December 2020 is schoonheidsspecialiste Harilyn een gediplomeerd IK Medical Skincare Specialist. Getraind door het merk IK Skin Perfection: het enige cosmeticamerk in Nederland dat wordt geadviseerd door artsen bij intensieve medische behandelingen zoals chemokuren en bestralingen.

DE MEDIKAL PRODUCTEN ZIJN ONTWIKKELD VOOR DE MEEST KWETSBARE EN GEVOELIGE HUID.

Er zo goed en gezond mogelijk uitzien, dat is wat je wilt als je chemo, bestraling of intensieve medicatie ondergaat.

Tijdens en na het ondergaan van chemo, bestraling of intensieve medicatie ervaart de huid ook de neveneffecten van het behandeltraject. De Medikal producten herstellen de pH-waarde van de huid, brengen de huidflora weer in balans, voorkomen uitdroging, irritatie en geven slechte bacteriën geen kans.

Een gezonde huid geeft weer zelfvertrouwen en dat gevoel gunnen we iedereen.

DE MEDIKAL PRODUCTEN ZIJN VEILIG TE GEBRUIKEN TIJDENS CHEMOTHERAPIE EN BESTRALING

Alle producten zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huidbelastende stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen.

Onze producten bevatten geen ingrediënten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren. Denk bijvoorbeeld aan metalen – bijvoorbeeld zink – of hormoonontregelende stoffen als fyto-oestrogenen uit bijvoorbeeld aloë vera. Ook hebben wij gekozen voor een xeno-oestrogenen vrije verpakking (BPA-vrije verpakking). Wij kiezen bewust om deze specifieke stoffen in de huidverzorging te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen.

•Zonder huidbelastende of hormoonontregelende stoffen
• Groene cosmeceuticals – huidvriendelijke en veilige ingrediënten
• BPA-vrije verpakkingen (xeno-oestrogeen vrij)

Belangrijke Vragen Huidzorg Bij Kanker

Een IK Medical Skincare Specialist heeft kennis van huidzorg bij huidaandoeningen (bijv. eczeem, extreem gevoelige huid) en huidzorg bij kanker. De gezichtsbehandelingen zijn dan ook speciaal afgestemd op jouw huid. Wij geven advies voor thuisgebruik van producten en over voeding en lifestyle bij medicatie. Ook bieden we steun op dit gebied tijdens de meest kwetsbare momenten in jouw leven. Want juist tijdens deze zware periode begrijpen we dat je even geen patiënt wilt voelen.

Gedurende chemotherapie, bestraling en gebruik van andere intensieve medicatie gebeurt er veel met de huid. Je kunt last krijgen van neveneffecten op de huid (pH waarde en huidflora is uit balans, huid is droog en jeukerig). De huid heeft daardoor speciale aandacht en rust nodig. Als er op tijd gestart wordt met het op de juiste manier verzorgen en beschermen van de huid kan er aan de neveneffecten vaak iets gedaan worden.

Voorafgaand van de behandeling starten we met een huidanalyse en wordt er tijd en aandacht besteed aan een aantal specifieke “medical research” vragen. Dit is belangrijk zodat we weten waar we tijdens de behandeling rekening mee moeten houden.

De Medical Reflex Treatment is een unieke behandelmethode waarbij de Facial Reflex Massage (gebaseerd op de oosterse zienswijze ) centraal staat. Het is veilig, zeer aangenaam en ontspannend! We focussen op het herstel en het behandelen van eventuele problemen die zijn ontstaan als gevolg van de behandeling (chemo, bestraling etc.).

Het belangrijkste wat we voor de huid kunnen doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen door huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende toevoegingen. De verdraagzaamheid van de huid gaat tijdens medische behandelingen namelijk sterk achteruit.

Deze behandeling kan symptomen zoals pijn, spanning, stress, vermoeidheid en depressie verminderen. En tijdens chemo, bestraling of hormoontherapie kunnen de behandelingen ter ontspanning en/of huidondersteuning dienen.

Ook zorgt deze behandeling voor een energieboost! En is daarom ook geschikt voor mensen met een verminderde weerstand, mensen die tegen een burn-out zitten of veel stress hebben of voor mensen met een hele gevoelige huid.

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

GEEF EEN DIERBARE EEN BIJZONDER CADEAU

De huidverzorgende producten uit de Medikal collectie van IK Skin Perfection zijn speciaal ontwikkeld voor de meest kwetsbare en gevoelige huid. De Medikal producten zijn zó puur dat ze geschikt zijn voor huidzorg bij (hormoongevoelige) kanker. Veilige skincare is van groot belang en zal ervoor zorgen dat je huid kalmeert en wordt beschermd. Deze producten zijn veilig te gebruiken, bevatten geen ingrediënten die op straling of medicatie reageren en bevatten geen huidbelastende of hormoonontregelende stoffen. 

“Door het geven van deze beauty giftbox, geef je de ander een stukje zelfvertrouwen terug!”

Geef een bijzonder cadeau, een cadeau wat er toe doet! Of geef jezelf deze award winning beauty gift box cadeau.

Heb je een vraag over deze behandeling en/of producten?

Stuur je vraag via het formulier hieronder en we zullen ons best doen om zsm op jouw bericht te reageren.